Driedaagse workshop

 

Neem je plek in

 

in contact met paarden 

Vrijdag 17 tem zondag 19 mei 2019

Westmalle (bij Antwerpen, België)

Herken je je in één of meer van volgende uitspraken: 

 • Ik doe wat anderen van mij verwachten, uit angst om hun vriendschap of liefde te verliezen, ten koste van mezelf.
 • Ik kom in situaties terecht waarin ik liever neen had gezegd. 
 • Ik vind het moeilijk om op te komen voor wat ik zelf belangrijk vind.  
 • Ik wacht de goedkeuring van anderen af alvorens mijn mening te zeggen. 
 • Ik zet anderen op de eerste plaats, en denk het laatst aan mezelf.  
 • Vaak is er geen tijd meer voor mezelf. 
 • … 

Als dit herkenbaar is, word je hier wellicht moe van. Héél moe zelfs. En verlang je naar meer harmonie tussen jezelf en anderen, naar meer evenwicht in geven en nemen. 

  Tijdens deze driedaagse laten we de hectiek van alle dag achter ons. In contact met de natuur en de paarden komen we volledig tot rust. Hier mag je volledig jezelf zijn.  

  Aan de hand van oefeningen met en zonder paarden gaan we op zoek naar wat we denken, hoe we ons voelen en wat we nodig hebben. Thema’s die aan bod komen, zijn: de impact van schuld, schaamte en goedkeuring van anderen; grenzen bewaken, omgaan met angst, contact maken met je behoeften, enz.  

  We experimenteren met verschillende hulpmiddelen om onze kracht te ontdekken, en om onze balans terug te herstellen. We ontwikkelen een strategie die voor ons persoonlijk werkt, met concrete handvaten die je in je dagelijks leven kan toepassen. 

  Na deze driedaagse sta je een stapje dichter bij één of meer van volgende uitspraken: 

  • Ik ervaar harmonie. Geven en nemen is in evenwicht. 
  • Ik durf neen zeggen zonder mij schuldig te voelen. 
  • Ik durf ja zeggen tegen die dingen die ik echt wil. 
  • Ik kan de ander tegemoet komen zonder mezelf weg te cijferen. 
  • Ik kom op voor mezelf en wat ik belangrijk vind. 
  • Ik leef vanuit mijzelf en mijn passie. 
  • Ik weet wat ik nodig heb. 
  • Ik voel me rustig en veerkrachtig. 
  • … 

   Wat brengen paarden ons? 

   Een paard leeft in het nu en is gevoelig voor zijn kudde. Een paard kan ons dan ook heel sterk aanvoelen en reageert vanuit het nu op dit aanvoelen, zonder oordeel. 
   Daarom zijn paarden een waardevolle spiegel die helpt om naar onszelf te kijken. Oprecht, authentiek en zonder oordeel. Op die manier ontdekken we onszelf en komen we helemaal in onze kracht. 

   Voor dit weekend is ervaring met paarden of paardrijden niet nodig. Er wordt niet gereden met de paarden. De nodige tips om veilig met de paarden om te gaan, worden ter plaatse aangereikt.

   Verblijfslocatie 

   We verblijven in Hoeve Megusta, een plek waar men kan onthaasten, innerlijke rust vindt en ten volle geniet.

   Adres: Wetschot 58 te 2340 Vlimmeren (Beerse) tussen Antwerpen en Turnhout

    Wildlife Paddock

    De experimenteerplek van Ivo sinds 2012 

    Voor de activiteiten met de paarden gaan we naar de Wildlife Paddock, enkele kilometers verderop. Deze plek is ingericht om de kudde van acht paarden zo natuurlijk mogelijk te huisvesten en te verzorgen. De paarden leven 24/7, zomer en winter, buiten. Met respect en vertrouwen omgaan met de paarden is voor ons een belangrijke waarde. 

    Meer lezen over Wildlife Paddock: “Van privé-stalling naar sportclub naar gemeenschapsplek!

    Praktisch

    Waar 

    Hoeve Megusta
    Wetschot 58
    2340 Vlimmeren (Beerse)
    (route)                                                                        

    Ons contacteren 

    Ivo – +32 475 73 04 39
    Joke – +32 3 647 02 24
    wildlifepaddock@gmail.com

    Wanneer 

    Vrijdag 17 mei 2019
    10u, onthaal vanaf 9u30

    Tem zondag 19 mei 2019
    Einde om 17u                                        

     

    Dagindeling 

    08u30   Ontbijt
    09u30   Workshop
    12u30   Middagmaal
    13u30   Ruimte voor eigen tijd
    15u00   Workshop
    18u00   Avondmaal
    20u00   Kampvuur 

    Gezinsdagen - Gezellig rond het kampvuur

    Prijs 

    € 380,- à € 460,- pp *
    Inbegrepen:
     

    • Verblijf volpension
     (voedingsvoorkeuren worden opgevraagd bij inschrijving)
    • Begeleiding Neem je plek in’ 
    • Gebruik van de paarden 
    • Verzekering via Sporta 

    * Door meer te betalen, maak je het iemand anders met minder middelen mogelijk om ook deel te nemen.

    We wensen dat de kost voor niemand een barrière is om deel te nemen. Contacteer ons om hierover een gesprek te openen. 

    Wie zijn wij?

    Mijn passie is het verschil kunnen maken voor mensen en organisaties. Reeds 30 jaar ben ik consultant in bedrijfsstrategie, marketing en creatieve IT-oplossingen en coach ik zaakvoerders in hun leiderschap. 

    Vanaf 2012 vloeide mijn hobby van paardrijden en paardlezen, hosting van groepen en coaching  samen tot een tastbaar project : de Wildlife Paddock. Hier coach ik niet alleen jongeren en volwassenen naar meer zingeving in hun leven, maar kan ik ook zelf experimenteren. 

    Mijn ervaring met IT- en werkprocessen alsook met hosting van groepen (Art of Hosting) en bouwen van community’s laten me toe om te dansen met structuur- en cultuurveranderingen binnen organisaties. 

    Mijn troeven zijn een onverwoestbare energie, mijn vermogen tot glasheldere analyses en mijn capaciteit om met een grote creativiteit het beste uit mensen en hun situatie te halen. Ik doe dit met doortastendheid, zachtheid en humor. 

    Mijn motto is: “Innerlijk leiderschap leidt tot een onverwachte flow van creatieve ontwikkelingen”. 

    https://ivobols.be/

    Ivo Bols

    Na een relatiebreuk enkele jaren geleden kwam ik tot de vaststelling dat ik al 30 jaar probeerde aan de verwachtingen van anderen en de maatschappij te voldoen, maar dat dit mij niet gelukkig maakte. Integendeel. Ik had ook geen idee wat ik zelf eigenlijk leuk vond. Met behulp van talrijke workshops en boeken ging ik op zoek naar mijn eigen behoeftes en verlangens. Stapje voor stapje gooide ik overboord wat niet meer klopte voor mij en koos ik meer voor mezelf. Ondertussen voel ik me rustiger, meer in evenwicht en veerkrachtiger. Vanuit deze ervaring wil ik graag anderen helpen om ook meer in verbinding te leven: verbinding met jezelf, met de ander en met het groter geheel. 

    Tijdens dit proces koos ik ook bewust voor een menselijke manier van ondernemen: met oog voor het welzijn van medewerkers en organisaties, focus houden op wat voor ieder belangrijk is, meer impact mogelijk maken. Via principes en technieken uit o.a. Art of Hosting, Geweldloze Communicatie, Going Horizontal, Sociocratie 3.0, u.lab,… creëer ik een nieuwe levenshouding en een nieuwe professionele rol. Hoe kunnen we mensen en organisaties die het ‘anders’ willen doen, hun capaciteit laten groeien, en met elkaar verbinden? 

    Joke Jonckiere

    Wil je graag op de hoogte blijven van onze activiteiten en updates?

    Meld je aan voor de nieuwsbrief van Wildlife Paddock en krijg meteen toegang tot ons e-learningplatform.

    Uitschrijven kan altijd!

    Wij respecteren je privacy en de e-mailadressen worden niet verder verdeeld!

    Aanmelding gelukt, bedankt!

    Share This